368.media

У міськраді Чорноморська втратили 6 млн гривень через завищення вартості послуг

Підчас ревізії відділу освіти Чорноморської міської ради  Одеської області встановлені фінансові порушення, що призвели до втрат, на 5,9 млн та інші порушення –  4,2 млн гривень. Про це повідомляє Південний офіс Держаудит служби, аналізуючи документи відділу за період з  2019 по листопад 2022 року.

Переважна сума порушень стосується безпідставно завищеної вартості послуг з харчування.

За результатами проведених у 2019 та 2020 роках процедур відкритих торгів між відділом освіти та ПП «Фрегат-2002» було укладено два договори про надання послуг шкільних їдалень із забезпечення харчування учнів. Протягом періоду дії договорів (2020–2021 роки) згідно з додатковими угодами відбулося здорожчання вартості сніданків.

Тоді як нормою закону визначено можливість внесення змін до істотних умов договору про закупівлю в частині збільшення ціни до 10% у разі закупівлі саме товару та, відповідно, не передбачено можливості збільшення ціни до 10% у разі закупівлі послуг.

У результаті таких «додаткових угод» відбулося завищення вартості наданих послуг на загальну суму 1,4 млн гривень. У закладах дошкільної освіти є випадки необґрунтованого списання продуктів харчування без підтвердження їх видачі.

Також за результатами проведеної процедури відкритих торгів між відділом освіти і ТОВ «Енерджігазтрейд» укладено договір про постачання електроенергії.

У документі наголошено, що істотні умови договору не можуть змінюватися після його підписання. Однак на порушення закону було підписано чотири додаткові угоди, якими без підтвердження наявності факту коливання ціни електричної енергії на ринку, сторонами безпідставно збільшено ціну за 1 кВт/год електричної енергії майже на 60%. Це призвело до завищення вартості спожитої електроенергії на загальну суму 949 тис. гривень.

За результатами ревізії складено п’ять протоколів про адміністративне правопорушення. Матеріали ревізії передано до Одеської обласної прокуратури.

Exit mobile version