368.media

Телеканал «Рада» без торгів віддав 119 млн гривень на сюжети для єдиного телемарафону

Державне підприємство «Парламентський телеканал «Рада» без відкритих торгів уклав договір про розробку творчої концепції та зйомку сюжетів для забезпечення цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини #Uaразом». Про це редакції 368.media   стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Договір з ТОВ «Кінокіт» уклали 10 січня. Підрядник зобов’язується протягом 2023 надати послуги з виготовлення телевізійних програм для забезпечення цілодобового інформаційного марафону «Єдині новини#UA разом». Загальний хронометраж сюжетів складе 75 тис. хвилин.

Вартість послуг згідно з укладеним договором склала 119,92 млн гривень. З них 38 млн планують витратити на послуги креативної групи та редакторів. Продюсування коштуватиме бюджету 20 млн гривень. Режисерські послуги коштуватимуть 3,6 млн гривень. 14,95 млн гривень — вартість зйомки на знімальному майданчику. Оренда обладнання — 5 млн гривень, послуги ведучих — 16,7 млн гривень.

Зазначимо, ТОВ «Кінокіт» зареєстровано у Києві в 2017 році. Власником компанії зазначена мешканка Одеси Юлія Дроздова, яка стала одноосібним власником з 14 грудня 2021 року. «Кінокіт» з кінця 2021 року виготовляє контент для державного телеканалу «Рада», який є учасником Національного телемарафону. У жовтні 2020 року співвласником компанії «Кінокіт» став колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик, який також є лектором Української кіношколи, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко. У грудні 2021 року, перед перезапуском «Ради», власницею компанії стала акторка з Одеси Юлія Дроздова, а директором — Сергій Самойленко. Директор компанії «Кінокіт» Сергій Самойленко працював (або бував у справах) у Росії, а з другої половини 2019 року був працівником каналу Віктора Медведчука «112 Україна». На «Раду» перейшла низка працівників із каналів Медведчука. Серед них — Владислав Матяш, який 2019 року керував інформагентством «112» і працював на каналі Медведчука до запровадження санкцій Ради національної безпеки та оборони.

Водночас Матяш брав участь у проєктах компанії Кирила Тимошенка GoodMedia. Зараз Матяш має посаду «медіаексперта каналу Рада», а нещодавно отримав від президента орден «За заслуги ІІІ ступеня».

Exit mobile version