368.media

Нацполіція передала до АРМА майно російської компанії

Арештовані активи російської компанії з виробництва напівфабрикатів на 317 млн гривень (70% капіталу) передано до АРМА. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Правоохоронці з’ясували, що посадові особи підприємства запровадили «схему» з ухилення сплати податків. У ній були задіяні підконтрольні товариства транзитно-конвертаційної групи. За їх участі проводилися удавані операції, на їх рахунки перераховували кошти для подальшого виведення та отримання готівки.

У серпні 2022 року для блокування операцій щодо відчуження майна та подальшого виведення коштів до рф на корпоративні права та нерухомість підприємства були накладені арешти. Загальна сума арештованих активів сягає 317 млн гривень.

За рішенням Шевченківського районного суду  Києва арештовані активи передані у комерційне управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Кошти отримані від їх використання підуть на потреби ЗСУ та відновлення об’єктів інфраструктури.

Exit mobile version