368.media

Український банкір визнає юрисдикцію окупаційних судів у Криму

«Українська інноваційна компанія» луганського бізнесмена Володимира Клименко, який заснував  «Укрінком» (Укрінкомбанк), визнає юрисдикцію російських судів у анексованому півострові Крим. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів реєстрів «Судебных и нормативных актов рф».

Раніше ми опублікували розслідування, як Клименко продав росіянину право вимоги боргів по іпотеці судоремонтного заводу та зернового термінала у Севастополі (Судноремонтний завод «Южний Севастополь»). Все це відбувалося через фінансову компанію «Транс Фінанс» шляхом відступлення права вимоги. Але поручителю та іншим сторонам про це не повідомили.

Згодом через державних реєстраторів права вимоги переоформили на нового власника.  Після цього у компанія продала майно ужгородцю з громадянством рф Юрію Черешні (ІПН 2363720311). При цьому компанія «Транс Фінанс» також належить йому.

Найголовніше тут те, що з початку анексії Криму російськими окупантами ТОВ «Фінансова компанія «Транс Фінанс» та ПАТ «Українська інноваційна компанія» брали участь у засіданнях так званих судових органів країни-агресора. Наприклад, у 2019 році дві українські фірми надавали Гагарінському райсуду Севастополя свої відгуки на позови та просили розглядати за своєї відсутності. Це свідчить, що українські бізнесмени фактично визнавали юрисдикцію рф у Криму.

Цікавою є й особистість директора «Транс Фінансу». Мова йде про Сергія Картамишева з Алчевського району Луганської області. Взагалі він обіймається різними колекторськими та кредитними компаніями. Наприклад, його колектори з «Монетки» (ТОВ «Нессо»переслідували сина екснардепа Мосійчука.

Інтелектуальну власність на бренд «Монетка»  зареєстровано на ще одне ТОВ  «Девінн», де теж працює Картамишев. Ми перевірили декількох його бізнес-партнерів. Один зі співзасновників Дмитро Лупеко. Це колишній перший заступник прокурора Києва та кум сумнозвісного генпрокурора Пшонки. Другий бізнесмен — колишній керівник апарату Тернопільскої ОДА епохи Януковича Юрій Желіховський.

Наші джерела пов’язують Картамишева та усіх інших з оточенням нардепа від ОПЗЖ Сергія Шахова. Останній, як Картамишев та Клименко, також родом з Луганської області. Редакція 368.media   звертається до СБУ, ДБР та БЕБ з вимогою перевірити вказані компанії на предмет фінансування тероризму.

 

Exit mobile version