368.media

АМКУ оштрафував компанію на 2,1 млн гривень за змову

Антимонопольний комітет за матеріалами НАБУ і САП викрив змову двох компаній-учасниць тендеру з реконструкції будівлі майбутнього адміністративного корпусу Державної міграційної служби  та оштрафував їх за це загалом на 2,1 млн грн. Відповідне рішення АМКУ ухвалив 27 грудня.

«Тензасоюзбуд» і ТОВ «Пром Бізнес Груп» покарали за те, що вони змовилися під час участі у тендері з реконструкції будівель міграційної служби. Загальна сума очікуваної вартості закупівель складала понад 126 млн гривень.

Відповідачі узгоджували між собою умови участі у торгах, задля усунення конкуренції.  Ці дії мали на меті забезпечення перемоги ТОВ «Тензасоюзбуд» (Олександр Іващенко).  Значну частину матеріалів, використаних під час формування доказової бази, АМКУ надало НАБУ, що розслідує справу за ч.5 ст.191 КК.

Ці матеріали допомогли АМКУ встановити, що дві компанії-учасниці тендеру з проведення реконструкції узгоджували між собою умови участі у торгах, активно комунікували між собою аби забезпечити перемогу наперед визначеної ТОВ, що врешті-решт і сталося.

Exit mobile version