368.media

Заступника директора шахти «Львіввугілля» оштрафували за корупцію

Заступник директора шахти «Відродження» ДП «Львіввугілля» Михайло Кузьмів за хабар сприяв незаконному вивезенню породи з території шахти. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 1 ст. 368 КК.

Встановлено, Михайло Кузьмів один із хабарів у розмірі 5 тис. гривень отримав 10 липня 2021 року поблизу в’їзду на територію ВП Шахта «Відродження», перебуваючи в автомобілі. За ці кошти він мав сприяти безперешкодному виїзду 5 транспортних засобів з породою з території шахти. Об’єм вивезеної породи становить близько 30 кубометрів. Для кожного вантажного авто.

Вже через декілька днів, 13 липня 2021 року, він отримав 7 тис. гривень за відпуск восьми вантажівок з породою.

Третій раз Михайло Кузьмів отримав хабар 15 липня 2021 року. Він отримав 25 тис. гривень за відпуск 14 транспортних засобів з породою, об’ємом близько 30 м куб. кожен.

У судовому засіданні чоловік визнав свою провину та підтвердив отримання коштів, просив суд суворо не карати.

Червоноградський міський суд Львівської області визнав його винним у кримінальному правопорушенні передбаченому ч. 1 ст. 368 ККУ та призначив покарання у вигляді штрафу 34 тис. гривень з забороною обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Також суд зобов’язав Михайла Кузьмів сплатити 10,2 тис. гривень судових витрат на проведення експертиз. Варто зазначити, під виглядом породи з території шахти ймовірно вивозили вугілля, втім у рішенні суду не зазначається, яка саме порода вивозилась з території шахти.

Exit mobile version