368.media

Майно фірми доньки ексголови поліції Києва передали АРМА

АРМА передали майно компанії, яка не виконала проєкт Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на 95 млн гривень для забезпечення інформаційної безпеки.

Посадовці Нацради спільно з менеджментом приватної компанії у 2018-2019 роках створювали та впроваджували автоматизований програмно-апаратний комплекс для моніторингу телерадіопростору. Держава сплатила за контрактом понад 95 млн гривень.

Держаудитслужба виявила низку порушень у діях посадових осіб Нацради та підрядника, а також підтвердила протиправність дій під час укладення, виконання договорів з постачання комплексу.

Зокрема, підприємство закупило не відповідне технічним вимогам обладнання та програми за завищеними цінами. При цьому посадовці Нацради «активно допомагали» витрачати державні гроші. Наприклад, за одну із програм Нацрада заплатила 8,6 млн гривень, при цьому розробник вказаної програми отримав лише 1 тис. гривень.

Проєкт не був втілений у життя і протягом декількох років закуплене «залізо» та програми не використовуються, а відтак це суттєво ускладнює Нацраді виконання своїх контролюючих функцій.

Слідство здійснюється за ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК.
Як повідомляє редакція, мова йде про ТОВ «Новітнє обладнання» доньки ексголови поліції Києва Олександра Терещука.

Exit mobile version