368.media

В Україні за порушення оштрафовали три облгази

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала одразу три облгази за порушення вимог законодавства та ліцензійних умов провадження господарської діяльності. Як повідомляє регулятор, численні порушення під час планових перевірок було виявлено в діяльності компаній «Одесагаз», «Рівнегаз» і «Чернігівгаз збут».

Найбільший штраф наклали на «Рівнегаз». Компанію зобов’язали сплатити до держбюджету 850 тис. гривень. «Одесагаз» оштрафували на 255 тис. гривень.

Як свідчать дані, вказані в обґрунтуваннях до постанов про накладення штрафів, ці облгази мали проблеми з:

порушеннями інвестиційних програм;
заборгованостями перед «Нафтогазом» за поставлений газ і Оператором ГТС України;
невідповідністю витрат структурі тарифу;
невиконанням планів розвитку газорозподільної системи на наступні 10 років;
невідповідністю між даними «Річної замовленої потужності на кінець звітного періоду» та «Фактичним обсягом використання потужності об’єктами споживачів»;
забезпеченням проведення періодичної повірки (зокрема, демонтажу, транспортування, монтажу та ремонту) лічильників газу, які встановлено для побутових потреб.

«Чернігівгаз збут» отримав одразу два штрафи — по 85 тис. гривень кожен. Компанію покарали за недотримання законодавства у сфері функціонування ринку електроенергії та порушення ліцензійних умов її постачання за результатами позапланової невиїзної перевірки.

В обґрунтуванні зазначається, що ліцензіат в односторонньому порядку розірвав договір постачання електроенергії та перевів дві бюджетні організації (Чернігівський обласний центр зайнятості та Городнянський психоневрологічний інтернат) на постачальника «останньої надії» — ДПЗС «Укрінтеренерго».

Exit mobile version