368.media

На Київщині ліквідували підпільну тютюнову фабрику

На Київщині ліквідували підпільну тютюнову фабрику. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Підпільна тютюнова фабрика знаходилася у промзоні в одному з населених пунктів Бориспільського району. Складське приміщення обладнали необхідним устаткуванням та виробничими лініями, потужності яких дозволяли виготовляти до 50 тис. пачок цигарок на добу. Готову продукцію збували під виглядом відомих торгових марок.

«Фабрика» працювала у закритому режимі, а її працівники — вахтовим методом. Щоб уникнути появи небажаних гостей, по периметру виробництва та в радіусі кількох кілометрів від нього чергували так звані «фішкарі».

Ділки встановили дизельну підстанцію, аби приховати споживання великої кількості енергоресурсів під час виробництва та забезпечити його цілодобову роботу. Оперативники вилучили промислову лінію для виробництва цигарок, сушильне обладнання, понад 7 тонн тютюну, 168 тис. пачок готової продукції та картонні коробки для її фасування. Загальна сума вилученого обладнання та цигарок складає близько 15 млн гривень. За попередніми підрахунками, від такої діяльності бюджет щомісяця недотримував до 40 млн гривень — сплата акцизного податку.

Exit mobile version