368.media

В Україні виявили таємні склади російських запчастин для літаків «МіГ»

A MiG-29 Fulcrum takes off from Starokostiantyniv Air Base, Ukraine, Oct. 9 as part of the Clear Sky 2018 exercise. The exercise promotes regional stability and security, while strengthening partner capabilities and fostering trust. (U.S. Air National Guard photo by Tech. Sgt. Charles Vaughn)

В Україні знайшли таємні склади з запчастинами до авіатехніки на 250 млн гривень. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Деталі виробництва рф та зберігалися на території одного з ринків Львова, а також у приватному будинку в Хмільнику Вінницької області. Під час першого етапу реалізації на одному з ринків Львова поліцейські виявили 107 коробок із запчастинами до цивільної та військової авіатехніки. У ході подальшого відпрацювання маршрутів переміщення, встановили осіб, які отримали «посилку» з Миколаєва та винайняли складське приміщення.

У результаті обшуків поліцейські вилучили майже 200 ящиків із запчастинами, печатки та кліше для підробки документації про строк експлуатації зазначених запчастин до авіатехіки. Здебільшого у вилучених коробках знаходилися датчики та інші комплектуючі подвійного призначення, зокрема до літаків «МіГ», які були виготовлені на території рф у 1980-2000 роках.

З огляду на те, що запчастини належать до категорії дефіцитних комплектуючих для військової та цивільної авіатехніки, проводяться заходи для їх передачі до оборонного підприємства. Відкрита справа за ст. 198 КК (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом).

Exit mobile version