368.media

МВС витратить 50 млн гривень на реєстр зброї

ДП «Інфотех» МВС за результатами тендерів уклало дві угоди стосовно реєстру зброї на 50 млн гривень. Про це повідомляється у ProZorro.

Фірма «Компас Інженіринг» за 47 млн гривень модернізує резервний центр обробки даних в межах реалізації функціональної підсистеми «Єдиний реєстр зброї». Модернізація стосується мережевої інфраструктури включно із мережевим захистом, обчислювальної інфраструктури, систем електроживлення, кондиціонування, вентиляції та газовидалення. Крім того, фірма «Сайфер Про» повинна поставити засоби криптографічного захисту інформації власної розробки для цієї підсистеми на 3 млн гривень.

З «Компас Інженіринг» боролись «ЕсАй БІС» Світлани Самогулової, Тетяни Артеменко і Бориса Дона та «АйТі-Солюшнс» Сергія Багрія і Сергія Хачиньяна. Зекономлено 0,5%.

Столична фірма «Сайфер Про» отримала підряд без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Вона скинула лише 67 грн від очікуваної вартості. Нею володіють Олександр Боровіков, Андрій Охріменко, Сергій Бойко і Леонід Прокопович, а директором є Олексій Боровіков. Вона має один номер телефону +380444844617 із «Сайфер Лтд» Олександра Боровікова. Донедавна партнерами останнього по «Сайфер Лтд» були Юрій Ткаченко та фірма «Некрос», яка належить британській компанії «Бім Трейд Лтд» громадянина Росії Володимира Патокова. В

же після вторгнення Росії в Україну «Некрос» росіянина вийшов зі складу засновників «Сайфер Лтд». При цьому з’явився він там після того, як звідти вийшов Юрій Арістов, який у 2019 році обрався нардепом від партії «Слуга народу».

Столичною фірмою «Компас Інженіринг» володіє ТОВ «Октава Капітал» ІТ-бізнесмена Олександра Кардакова (90%), Дмитра Рибальченка (6%) та Тетяни Андріанової (4%). Її директором є Віталій Роздобутько, а підписантом – Ірина Ромашка. Колись фірма під старою назвою «Компас Девелопмент» володіла 85% у нині припиненій фірмі «Князь Святослав»; ще 15% належали Світлані Смолій, дружині ексголови НБУ Якова Смолія.

Exit mobile version