368.media

Українській суддя зняв арешт з логістичного комплексу російського олігарха

Російський олігарх Міхаіл Гуцерієв, на якого Президент України наклав санкції, домігся зняття арешту зі свого логістичного комплексу в Київській області. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали суду.

У вересні ми вже писали, що Печерській суд наклав арешт на майно компанії ТОВ «МЛП-Чайка», котра належить російському мільярдеру, власнику ФПГ «Сафмар» Михайлу Гуцериєву.

У квітні 2022 року Михайло Гуцериєв був внесений до санаційного списку ЄС, а також повторно потрапив під дію санаційних обмежень низки країн членів НАТО, у тому числі владою Республіки Кіпр його позбавлено громадянства. В Україні йому підконтрольні компанії ТОВ «МЛП-Бориспіль», ТОВ «МЛП-Чайка», ТОВ «МЛП-Україна», ТОВ «Титан-2006». Перші три компанії — логістичні комплекси.

За клопотанням адвоката «МЛП-Чайка», в тому ж Печерському суді арешт скасували. Правозахисник стверджував, що власницею компанії є громадянка України Вікторія Кущ, яка має численні подяки від ЗСУ, ТРО та поліції, а кошти від діяльності підприємства використовуються для непорушності конституційного ладу, державної влади та меж території України. Арешт накладено необгрунтовано, а розгляд клопотання про арешт відбувся без виклику власника до суду. І такі аргументи адвоката стали достатньою підставою, щоб суддя задовольнив його прохання.

Бенефіціар  Кущ Вікторія Віталіївна більше відома як Вікторія Кохана. З 2014 року постійно перебуває на території росії, пише музику для російських музичних виконавців – Філіпа Кіркорова, Ніколая Баскова, Таісії Повалій та інших, бере участь у концертах в російському державному Кремлівському палаці і співпрацює безпосередньо з олігархом Гуцерієвим.

Міхаіл Гуцерієв, Вікторія Кохана, Ігор Крутой

Рішення виніс суддя Печерського суду – Олексій Соколов, який в минулому неодноразово був помічений в одіозних справах. У травні 2019-го року Громадська рада доброчесності визнала Соколова таким, що не відповідає посаді. Суддя міг бути звільнений, але Вища кваліфікаційна комісія суддів поставила його оцінювання на паузу.

Зокрема, Соколов допускав вочевидь недбале оформлення документів і порушував строки надсилання судових рішень до реєстру, а ще виносив рішення російською мовою, які публікував, всупереч закону. Також Олексій Соколов навмисно затягував справу київського активіста Романа Ратушного, який цьогоріч був убитий російськими окупантами.

 

Exit mobile version