368.media

На Волині зупинили масштабне підпільне виробництво алкоголю

На Волині під контролем організатора троє виконавців забезпечували виробництво алкогольної продукції. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

У облаштованих цехах, за допомогою кустарних засобів, фігуранти здійснювали змішування етилового спирту з водою, додаючи спеціальні барвники. Алкогольну суміш розливали і наклеювали підроблені марки акцизного податку України та етикетки, із зображенням торгівельних марок. Окрім того, цехи використовувались для зберігання контрафактних тютюнових виробів з метою подальшого збуту.

Оперативники викрили одного з фігурантів під час спроби збуту партії фальсифікованої продукції з метою одержання 5 тис. гривень прибутку. Того ж дня було проведено ряд санкціонованих обшуків в ході яких, правоохоронці виявили та вилучили близько 3,4 тис. л спирту та спиртових сумішей, 1,7 тис. пачок цигарок. Також було вилучено два автомобілі та 75 тис. гривень.

Слідство триває за  ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК.

Exit mobile version