368.media

АМКУ розпочав справу проти компанії Пінчука

Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи «Інтерпайп» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме зловживання монопольним становищем на ринку первинної реалізації товару.

У комітеті пояснили, що ознаки порушень підприємств групи, ТОВ «Інтерпайп Україна» і ПрАТ «Інтерпайп НПЗ», полягають у необґрунтованому підвищенні цін на товар, а також у встановленні цими компаніями різних умов до рівнозначних угод з покупцями товару без обґрунтованих на це причин.

Проаналізувавши цінову поведінку групи, комітет, на момент відкриття справи, не виявив об’єктивних причин (чинників), що могли б бути причиною підвищення цін на товар впродовж досліджуваного періоду.

Також АМКУ не виявив залежності між динамікою відпускних цін на товар та складовими їх собівартості, зокрема — зміни вартості заготовки, зміни заробітних плат тощо. А також не виявив взаємозв’язку між кількістю товару, закупленого різними покупцями, та його ціною при інших однакових умовах договору. Нагадаємо, група належить олігарху Віктору Пінчуку.

Exit mobile version