368.media

Президент підписав  закон про скорочення строків фінмоніторингу публічних персон

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом проєкт закону №8008 про внесення змін до закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» щодо захисту фінансової системи України від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843, яким скорочено строк посиленої фінансової перевірки вітчизняних топ-посадовців до 3 років після звільнення з посади чи відставки.

Підписаним законом внесено зміни до ст. 1 закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» та визначено, що колишні посадовці матимуть статус національних публічних діячів, які виконували визначні функції протягом 3 років після відставки. Йдеться про таких посадовців:

Це означає, що фінансові операції вказаних осіб в разі підписання закону Президентом України перевірятимуться у посиленому режимі протягом 3 років. Чинне законодавство не передбачає обмеження строку посиленої фінансової перевірки вказаних осіб.

Exit mobile version