368.media

Скандальний тендер порту «Южний» по закупівлі уніформи визнали недійсним

Одеський окружний адміністративний суд відкрив справу за позовом ДП «МТП «Южний» на рішення Державної аудиторської служби за результатами моніторингу закупівлі форменого одягу, переможцем у котрій обрано ТОВ «МІК». Про це редакції 368.media стало відомо з матеріалів справи №420/13262/22.

Зазначимо, ДП «МТП «Южний» ще у березні провів аукціон з визначення переможця у тендерній закупівлі форменого одягу з очікуваною вартістю 1,61 млн гривень. Тендерний комітет відхилив у ході торгів пропозиції ТОВ «Засоби промислового захисту» та ФОП «Ольмезов Сергій Ігнатович», пропозиції котрих були найбільш економічно вигідними, посилаючись на невідповідність специфікації та відсутність забезпечення тендерної пропозиції.

Відтак, переможцем була обрана компанія ТОВ «МІК» з пропозицією 1,59 млн гривень. Намір укласти договір був опублікований у системі ProZorro 4 квітня 2022 року. Втім договір з компанією держпідприємство підписало лише 6 травня 2022 року.

Держаудитслужба 17 серпня видала наказ про проведення моніторингу закупівлі, за результатами котрого наголосила на порушенні строків оприлюднення договору після визначення переможця та підписання договору. Своєю чергою порт «Южний» надав заперечення на висновки моніторингу, зазначивши, що ТОВ «МІК» було надано лист від 22 квітня в якому повідомляється про неможливість передання підписаного з боку ТОВ «МІК» договору у зв’язку здійснення переміщення виробничої потужності за причин введення воєнного стану. Компанія переїхала до Берегово Закарпатьскої області.

Одеський окружний адміністративний суд 27 вересня за позовом порту «Южний» відкрив справу про оскарження результатів моніторингу.

Зазначимо, ТОВ «МІК» зареєстрована у Запоріжжі у 1998 році. Компанія належить Олегу Митрохіну та входить до двадцятки постачальників військової форми. У 2014 році фірма виграла тендер Міноборони на закупівлю літніх польових костюмів та поставила 8 тис. комплектів на загальну суму 5 млн гривень. Згодом виявилося, що військова форма плавилася навіть при знаходженні біля вогнища.

Компанія виявилася посередником: фактично військове спорядження виготовляли підприємства Українського товариства глухих та Надержинщинська виправна колонія, собівартість одного костюма – 70–130 гривень. Міноборони продавали продукцію за ціною від 462 до 594 гривень за комплект, а якість форми не відповідала стандартам безпеки, військові скаржилися, що тканина плавиться біля багаття. Кримінальне провадження щодо ТОВ «МІК» закрили, і фірма Мітрохіна продовжила брати участь у тендерах, у 2018 році вона отримала майже 1,5 млрд гривень прибутку.

Окрім цього Олега Митрохіну підконтрольні наступні компанії :  «Явір-2001», ТД «Метцентр», «Остмет», «Алекспро», «Промтоп », «Тріват», «Лірен», «МІК Імпорт», «Промисловий купець», «Електра», «Металкор» та інші.

Exit mobile version