368.media

Експосадовців «Укрзалізниці» виправдали від зловживань службовим становищем

Апеляційна палата ВАКС залишила виправдувальним вирок трьом експосадовцям ПАТ «Укрзалізниця» у справі про зловживання службовим становищем під час надання пільгових тарифів на вантажоперевезення. Про це повідомляє ВАКС.

Раніше виправдав колишнього заступника гендиректора «Укрзалізниці» Петра Науменка, ексдиректора Департаменту комерційної роботи УЗ Юрія Меркулова та заступницю начальника філії з комерційних питань Центру транспортної логістики УЗ Лілію Петренко від обвинувачень у зловживаннях. Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор САП вирок оскаржив.

АП ВАКС завершила розгляд апеляційної скарги на вирок ВАКС від 18 лютого про виправдання колишніх членів тарифної комісії у завданні збитків. За результатами розгляду колегія суддів залишили апеляційну скаргу сторони обвинувачення без задоволення, а виправдувальний вирок ВАКС без змін.

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Касаційного кримінального суду Верховного суду.

За версією обвинувачення, у 2014 році посадовці зловживали службовим становищем. За законодавством пільгові тарифи на вантажоперевезення надавались за умови обов’язкового виконання експедиторськими організаціями гарантованого обсягу перевезень.

На початку 2014 року за участі обвинувачених Тарифна комісія ухвалила рішення про встановлення пільгових тарифів для низки експедиторських компаній, які надалі зобов’язань із гарантованого обсягу перевезень не виконали, проте пільги від УЗ все одно отримали. Внаслідок таких дій, підприємство недоотримало 7,3 млн доларів доходу (станом на дату вчинення злочину 69 млн гривень), що підтверджено двома висновками судово-економічної експертизи.

Exit mobile version