368.media

ВАКС продовжив обов’язки для керівника порту «Южний»

ВАКС продовжив до 1 січня строк дії обов’язків, покладених на керівника порту «Южний» Олександра Олійника. Його підозрюють у привласненні понад 1,5 млн гривень.

Як відомо, Олійнику визначили 1,45 млн гривень застави. На нього вже поклали такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти; утримуватися від спілкування із низкою осіб щодо обставин справи та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов’язків, проте суд зняв браслет з підозрюваного.

Також до 1 січня ВАКС продовжив такий самий перелік обов’язків заступнику директора порту «Южний» Дмитру Кузьмішкіну та заступнику директора з економіки Володимиру Мандрі.

НАБУ і САП повідомили про підозру Олійнику, його заступникам Кузьмішкіну таМандрі у заволодінні понад 1,5 млн гривень. За версією слідства, Олійник проігнорував наказ Кабміну щодо обмеження зарплатні у коронавірусний період З  квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. гривень) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати.

Exit mobile version