368.media

Президент ветував закон про аренду майна держпідприємств лише через аукціони

Президент  Володимир Зеленський ветував ухвалений парламентом законопроєкт №6101 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності суб’єктів державного сектору економіки»,  що передбачає аренду майна державних підприємств лише через електронні аукціони та унеможливлює витребування майна у добросовісного набувача, якщо воно було продане за результатами аукціонів.

Глава держави пропонує передбачити, що майно не може бути витребуване від добросовісного набувача, якщо воно було продане такому набувачеві на електронному аукціоні у порядку, встановленому для приватизації державного та комунального майна. Пропозицію Глави держави підтримав профільний комітет з питань економічного розвитку та рекомендує парламентарям схвалити закон у новій редакції.

Ветованим законом передбачається, що аренда майна державних підприємств буде здійснюватися через електронні аукціони. Здійснюючи управління об’єктами державної власності, Кабмін  визначає порядок відчуження або передачі в оренду (найм) майна державних акціонерних товариств, 100% акцій у статутному капіталі яких перебуває у державній власності, на конкурентних засадах через електронну торгову систему.

Крім цього, як повідомляла «Судово-юридична газета», ухваленим законом передбачалося, що майно державної або комунальної власності не може бути витребувано від добросовісного набувача, якщо воно було продане за результатами аукціонів.

Exit mobile version