368.media

На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту

На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювало свою діяльність під виглядом виготовлення харчового оцту. Про це повідомляє  департамент стратегічних розслідувань  Нацполіції.

На території області була викрита діяльність заводу з масового виготовлення спирту без жодних дозволів під виглядом виробництва харчового оцту. Надалі продукція постачалася підпільним виробникам алкоголю та підприємствам реального сектору економіки за фіктивними документами. Відтак, кошти «осідали» в кишенях ділків, а не надходили до бюджету. Потужності «заводу» дозволяли виготовляти до 10 тонн спирту на добу.

Крім того, правоохоронці виявили діяльність підпільного виробництва «елітної» алкогольної продукції, а також місця його зберігання.

Поліцейські вилучили майже 8 тис. літрів спирту, понад 12 тис. літрів готової «алкогольної» продукції, 40 тис. доларів  та обладнання для виготовлення та пакування продукції. Орієнтовна сума вилученого становить понад 5 млн гривень.

Кримінальне провадження  розслідується за ч .3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів); — ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК.

Exit mobile version