368.media

СБУ взяла під контроль потужності «Укрнафти»

Співробітники Служби безпеки здійснюють превентивні заходи, аби не допустити дестабілізації роботи Кременчуцького нафтопереробного заводу та забезпечити його передачу до державної власності у робочому стані.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій, емітентом яких є ПАТ «Укрнафта».

Співробітники СБУ та Бюро економічної безпеки перевіряють інформацію про багатомільйонні ухилення менеджментом компанії від сплати обов’язкового акцизного збору за 2022 рік. Окремо перевіряється інформація щодо можливих порушень для збільшення прибутку під час виготовлення пального.

Готується повідомлення про підозру менеджменту компанії за ч.3 ст. 212 КК (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів).

Нагадаємо, центральний офіс «Укрнафти» розташований у Києві. 50% + 1 акція компанії належить НАК «Нафтогаз України». Раніше Вищий антикорупційний суд відпустив під 40,2 млн гривень застави ексвиконувача  в.о. правління напівдержавного ПАТ «Укрнафта» Олексія Куща, котрого підозрюють у причетності до заволодіння понад 13,3 млрд гривень.

Exit mobile version