368.media

У Черкасах офіцерів СБУ підозрюють у розтраті майна

Службові особи управління СБУ в Черкаській області розтратили майно на суму близько 7 млн гривень на користь забудовника. Про це редакція 368.media  дізналася з матеріалів кримінального провадження ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 197-1, ч. 3 ст. 365-2 КК.

У 2008 році управління СБУ підписало договір про спільну діяльність у будівництві багатоповерхового житлового будинку по вулиці Тараскова, 5 з ПП «Надія». Частка житла спецслужби повинна була скласти десять квартир або 10,5% від загальної житлової площі об’єкта.  Проте забудовник розпочав будівництво трьох секцій і загальна житлова площа будинку збільшилась з 4,95 тис. кв. м або 100 квартир до 12,35 тис. кв. м або 208 квартир.

Надалі, управління СБУ незаконно припинило участь в договорі про спільну діяльність з будівництва багатоквартирного житлового будинку. Своєю чергою, представники ПП «Надія» нібито самовільно звели багатоповерхівку на зайнятій земельній ділянці, чим завдали значної шкоди державі.

Слідство вважає, що державний реєстратор, зловживаючи своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди ПП «Надія», у березні 2019 року неналежним чином зареєстрував частку власності на недобудову, що спричинило тяжкі наслідки державі в особі УСБУ в Черкаській області.

Наразі слідчі перевіряють факт відповідності збудованих будинків проектній документації, встановлюють загальну площу квартир та ринкову вартість квадратного метру. Печерський райсуд Києва дозволяв провести огляд будинків, недобудов, прибудинкової території та інших приміщень на земельній ділянці.

Exit mobile version