368.media

У Запоріжжі витратять 37 млн на відновлення будинку після вибуху газу

Департамент з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради замовив за 37 млн гривень послуги з відновлення будинку, в котрому у січні 2022 року вибухнув побутовий газ в одній з квартир на другому поверсі. Про це редакції 368.media стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Підрядника обрали за процедурою спрощеної закупівлі, єдиним учасником котрої стала компанія ТОВ «Запоріжбудгруп».

Згідно з умовами договору підрядник виконає капітальний ремонт з відновленням несучих конструкцій будинку до 31 грудня 2024 року. Вартість робіт складе 37,46 млн гривень.

Зазначимо, ТОВ «Запоріжбудгруп» зареєстровано у 2020 році в Запоріжжі. Її власником та директором є Павло Чорний. Також йому належать компанії ТОВ «А Н С Т Р О Й», ТОВ «Анстрой проект» та ТОВ «Запоріжспецтехніка», котрі регулярно перемагають у тендерах департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міськради.

Зокрема, ТОВ «А Н С Т Р О Й» підписав з департаментом ЖКГ 10 договорів на загальну суму 16,7 млн гривень, ТОВ «Анстрой проект» — 24 договори на 8,5 млн гривень, ТОВ «Запоріжспецтехніка» — 10 договорів на 16,7 млн гривень. Своєю чергою ТОВ «Запоріжбудгруп» підписала 23 договори з КП «Запоріжремсервіс» та два договори з департаментом ЖКГ Запорізької міськради.

Згідно з довідкою про наявність працівників, у компанії, що отримала багатомільйонний тендер, працює лише 13 працівників, включно з директором, кошторисником, інженером з охорони праці та дорожнім робітником.

Нагадаємо, 28 січня близько четвертої години ранку в житловому будинку Запоріжжя на вул. Франка, 43 стався вибух побутового газу. Тоді було евакуйовано мешканців 24 квартир. Безпосередньо від вибуху постраждали сім квартир.

Евакуйовано мешканців 24 квартир. Люди знаходяться у теплі – ми обладнали для них пункти обігріву. Розгортаємо оперативний пункт. Вирішено, що люди, які залишилися без даху над головою, будуть тимчасово переселені в готель на вулиці Сталеварів. В.о. міського голови Анатолій Куртєв

Надалі, планувалось, що шість родин – 14 дорослих та троє дітей – переселять до одного з гуртожитків міста. Інші жителі зруйнованого будинку тимчасово проживатимуть у родичів.

Наголосимо, згідно з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 17 лютого 2022 року, опосередкована вартість спорудження житла у Запоріжжі станом на 1 січня 2022 року становила 15499 гривень за квадратний метр з ПДВ. Відтак, будівництво 24 квартир середньою площею 40 кв.м коштувало б близько 15 млн гривень.

Exit mobile version