368.media

У Дніпропетровській області ліквідували корупційну схему у медичному закладі

У Дніпропетровській області  повідомлено про підозру сімом учасникам злочинної організації за фактами несанкціонованих дій з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, вчиненими особами, які мають право доступу до неї, та зловживання службовим становищем посадовими особами медичних закладів (ч. ч. 2, 3 ст. 255, ч. 3 ст. 362, ч. 2 ст. 364 КК).

За даними слідства, директор одного з медичних закладів Дніпропетровської області, залучивши начальника управління, завідувача відділення та чотирьох лікарів, розробила масштабну схему незаконного заволодіння бюджетних коштів. Фігуранти вносили до відповідних баз інформацію про надання медичних послуг неіснуючим пацієнтам. Надалі звіти надсилалися до Національної служби здоров’я України та були підставою для перерахування коштів.

Так, упродовж 2021-2022 років на рахунки медустанови безпідставно було перераховано майже 67 млн гривень бюджетних коштів.

Під час проведення обшуків за місцями роботи та мешкання підозрюваних вилучили понад  220 тис. доларів, 900 тис. гривень, 23 тис. євро, документацію, що підтверджує фіктивність наданих медичних послуг, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Exit mobile version