368.media

Експосадовця КМДА викрили у незаконній передачі держмайна профспілкам

Експосадовця КМДА викрили у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень. Про це повідомляють Офіс генпрокурора та ДБР.

Колишньому начальнику головного управління житлового господарства та майна міста КМДА повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК).

За даними слідства, підозрюваний, діючи в інтересах Федерації професійних спілок України та підконтрольних їй юридичних осіб, за відсутності правовстановлюючих документів, які б підтверджували право власності приватних структур на об’єкти нерухомого майна, підписував накази про оформлення на них права колективної власності.

Таким чином із державної власності вибули 4 об’єкти нерухомого майна – майнові комплекси та бази відпочинку загальною вартістю майже 250 млн грн площею понад 42,5 тис. кв. м. Серед них:

Вартість вказаного майна на момент вчинення злочину перевищувала 247 млн гривень, наразі вартість цих об’єктів сягає мільярдів гривень. Вказані об’єкти вже арештовані та передані в управління АРМА.

Exit mobile version