368.media

ВАКС відмовився відстороняти від посади заступника директора порта «Южний»

Вищий антикорупційний суд відмовився відстороняти Володимира Мандру від посади заступника директора з економіки ДП «Морський торгівельний порт «Южний». Про це редакція дізналася з ухвали суду у справі № 12020160200000201.

Мандру, який раніше обіймав посаду головного бухгалтера, підозрюють у причетності до заволодіння понад 1,5 млн гривень. Прокурор САП просив відсторонити Мандру від посади, оскільки він може знищити або підробити речі й документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування та до яких він, в силу своєї посади безпосередньо або опосередковано через інших працівників підприємства, має доступ. Також підозрюваний може незаконними засобами самостійно чи опосередковано впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження, які є працівниками порту.

На думку суду, покладені процесуальні обов’язки на Мандру запобігають вказаним ризикам. Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру керівнику порту «Южний» Олександру Олійнику, його заступнику Дмитру Кузьмішкіну та колишньому головному бухгалтеру підприємства у заволодінні понад 1,5 млн гривень. За даними слідства, з квітня по серпень 2020 року, попри обмеження, встановлені урядом щодо виплати заробітної плати посадовцям (не більше 47,2 тис. гривень) на період дії карантину через COVID-19, в.о. директора порту «Южний» забезпечив зайве нарахування собі заробітної плати. Його дії, вчинені за попередньою змовою з головним бухгалтером та заступником директора порту, призвели до збитків державі.

Exit mobile version