368.media

В Луганській області двоє податківців перейшли до ворога

В Луганської області  двом особам з посадовців податкової служби повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК).

За даними слідства, жителі смт Марківка Старобільського району, які раніше працювали в органах державної податкової служби та пенсійного фонду, добровільно погодилися на співпрацю з окупаційною владою рф. У червні 2022 року їх призначено до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території.

Підозрюваний обійняв псевдопосаду «заступника начальника Біловодської об’єднаної державної податкової інспекції – начальника Марківського відділення податкової інспекції».

Інша фігурантка приступила до роботи у так званому «Марківському відділенні податкової інспекції» на посаді «начальника» підрозділу, що займається оподаткуванням юридичних осіб.

Так званий псевдоорган підпорядковується фейковому «державному комітету податків і зборів ЛНР». У своїй діяльності підозрювані займаються примусом місцевих підприємств до перереєстрації в окупаційних органах влади та стягненням з них податків й зборів до бюджету так званої «ЛНР».

Exit mobile version