368.media

У Київській області шахрая засудили за привласнення землі

В Київської області  голову БО «Благодійний фонд «Серця України» Ігоря Вознюка визнали винним у шахрайстві. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Броварського суду.

Згідно з даними обвинувачення, восени 2017 року зловмисник подав держреєстратору підроблене рішення суду про поділ майна подружжя, набутого під час шлюбу. Насправді подібна справа ніколи не розглядалася та обвинувачений не був одружений із такою жінкою.

Відповідно до фейкового судового рішення, за чоловіком визнавалося право власності на дві земельні ділянки в Києво-Святошинському районі Київської області площею 3,19 і 3,16 гектара із призначенням для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Держреєстратор «повірила» у справжність документа і провела реєстраційні дії.

Надалі землю поділили на чотири ділянки з іншими кадастровими номерами й перепродали. Внаслідок цього заподіяно матеріальної шкоди на 41,6 млн гривень.

Продавець ділянок уклав із прокурором угоду про визнання винуватості у низці злочинів, у тому числі використанні підробленого документа, шахрайстві та здійсненні правочину з майном, одержаним внаслідок злочинного діяння, що передувало його легалізації. Угодою з прокурором громадянину передбачили 5 років тюремного покарання.

Суд врахував щире каяття й активне сприяння розкриттю злочинів. Під вартою обвинувачений утримується із 31 травня 2019 року і цей строк враховується у тривалість відбуття покарання.

Попереднім власником ділянок, які продав шахрай, був бізнесмен Марк Гінзбург. У вироку є інформація, що потерпілий подавав цивільний позов про відшкодування в натурі шкоди, яка заподіяна злочином. Але суд залишив позов без розгляду, мотивуючи це тим, що пред’явлені вимоги начебто не стосуються обвинуваченого. Водночас роз’яснювалося, що потерпілий має право пред’явити позов в порядку цивільного судочинства.

За даними ЗМІ, на початку 2021-го 64-річний Гінзбург став віце-президентом  футбольного клубу «Динамо» з питань інновацій. Основними сферами діяльності цього бізнесмена вважаються будівництво і ринок криптовалют.

Exit mobile version