368.media

З Маріупольського порту стягнуть 6 млн гривень на користь фірми ексміністра

ДП «Маріупольський морський торговий порт», яке перебуває під контролем окупантів, заборгувало 6,15 млн гривень компанії з оточення ексміністра Романа Абрамовського, що виконувала роботи з будівництва зернового термінала. Про це виданню 368.media   стало відомо з ухвали суду №905/1795/21.

У квітні 2018 року торговельний порт уклав договір з компанією ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД» щодо будівництва перевантажувального комплексу зернових вантажів. Вартість будівництва згідно з договором склала 139,35 млн гривень, у тому числі ПДВ 23,22 млн гривень.

Компанія-підрядник виконала будівельних робіт на суму 134 млн гривень, втім ДП «Маріупольський морський торговий порт» сплатив лише 127,87 млн гривень.

Зокрема, підрядник не оплатив роботи згідно з актами приймання виконаних будівельних робіт за липень 2021 року.

Окрім того, компанія-підрядник, на виконання умов договору на додаткові роботи виконала робіт на загальну суму 12,48 млн гривень, проте порт взяті на себе зобов`язання по оплаті виконаних робіт виконав частково та сплатив лише 7,28 млн гривень. Отже заборгованість за Договором на додаткові роботи склала 5,2 млн гривень.

Відтак ТОВ «Ріола-Модуль ЛТД» звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом про стягнення заборгованості в розмірі 11,35 млн гривень. За результатами розгляду 14 жовтня 2022 року суд зобов’язав ДП «Маріупольський морський торговий порт» сплатити заборгованість в розмірі 11,35 млн гривень, а також судовий збір в розмірі 170 тисяч гривень.

Вишгородське ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» зареєстровано мешканця Івано-Франківська Володимира Духовича, чоловіка звільненого у травні 2019 року головного спеціаліста Міненерго Галини Духович, яка працювала у підпорядкуванні в Ігоря Насалика.

Її чоловік Володимир Духович з 2009 по 2019 рік керував ТОВ «Будівельна компанія «Укрстальмонтаж», засновником якого є ПрАТ «Укрстальконструкція», що входить до групи родини Гайдука, екс-секретаря РНБО Віталія Гайдука та його дружини Олени. Віталій Гайдук раніше був співвласником Індустріального союзу Донбасу, але напередодні приходу до влади Віктора Януковича продав свою частку депутату Верховної Ради і донедавна губернатору Донецької області Сергію Таруті.

Також Володимир Духович був партнером з ТОВ «НВО «Стальконструкція» Романа Абрамовського – міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів, колишнього заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ. Окрім цього, Абрамовський у 2008-2012 роках був головою правління ПрАТ «Укрстальконструкція», яке контролювали брати Сергій та Олександр Тарута.
Крім того, ТОВ «Ріола-модуль ЛТД» поділяє адресу своєї реєстрації з компаніями ПрАТ «Київгідромонтаж» та ТОВ «Корнел Україна», які належать Світлані Юрченко, дружині Романа Абрамовського.

Ще один цікавий момент: період, коли «Ріола-Модуль Лтд» отримувала тендери, повністю збігається з періодом, коли Насалик очолював Міненерго: з 2016 до 2019 року. За цей час фірма встигла заробити на тендерах 3,6 млрд гривень.

 

Exit mobile version