368.media

Головного інженера кіностудії Довженко арештували під заставу в 620 тисяч гривень

Вищий антикорупційний суд призначив головному інженеру кіностудії Довженко запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 620 тис. гривень. Про це редакції 368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч.5 ст.191, ч.1 ст. 366 КК.

У грудні 2018 року директор ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» за результатами проведення тендеру підписав договір з компанією ТОВ «Ем.Ай.Кей» щодо постачання кіно обладнання вартістю 24,9 млн гривень.

При цьому, як стверджується у матеріалах слідства головний інженер кіностудії іще до проведення торгів вступив у злочину змову з директором компанії ТОВ «Ем.Ай.Кей» з метою привласнення бюджетних коштів.

З метою реалізації задуманого, до оголошення закупівлі головним інженером із проєкту відповідного договору про закупівлю виключено положення, які передбачають застосування фінансово-господарських санкцій.

27 грудня 2018 року, достеменно знаючи, що фактично обладнання не було поставлено компанією підрядником, підозрюваний підписав раніше підготовлену менеджером по роботі з клієнтами ТОВ «Ем.Ай.Кей.» видаткову накладну № 1383, яка підтверджує факт постачання визначеного Договором обладнання у повному обсязі. На підставі документа компанії перераховані 24,92 млн гривень.

Надалі, до квітня 2019 року компанія-підрядник частково передала ДП «Кіностудія ім. О. Довженка» обладнання визначене умовами договору. При цьому, вартість не поставленого обладнання склала 4,415 млн гривень.

30 вересня 2022 року головному інженеру кіностудії повідомлено про підозру у вчинені кримінального злочину.

13 жовтня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 250 прожиткових мінімумів, що становить 620 тисяч гривень.

Зазначимо, директором ТОВ «Ем.Ай.Кей.» на момент підписання договору був Мінчук Максим Констянтинович. Згодом, 29 січня 2021 року директором компанії став Мінчук Констянтин Геннадійович.

Exit mobile version