368.media

Експосадовця КМДА підозрюють у незаконній передачі майна на 300 млн гривень

Колишнього начальника головного управління майном КМДА підозрюють у незаконній передачі права власності на державне майно профспілкам на мільярди гривень. Про це повідомляє ДБР.

Ексчиновник незаконно передав право власності на державне майно профспілкам. Загальна сума на момент вчинення злочинів сягала понад 300 млн гривень, а на теперішній час вартість цих об’єктів у десятки разів більше і сягає мільярдів гривень.

Спільно з працівниками СБУ задокументовано, що починаючи з 1992 року і по теперішній час посадовці Федерації професійних спілок України та підконтрольних Федерації приватних акціонерних товариств, за попередньою змовою групою осіб, незаконно оформлювали право власності на державне майно, а потім відчужували курортно-оздоровчі, спортивні, туристичні та інші державні комплекси. За даними слідства, протягом 1996-2000 років посадовець КМДА діяв в інтересах службових осіб Федерації профспілок України, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», ПрАТ «Укрпрофтур» та інших підконтрольних їм юридичних осіб, які незаконно привласнювали та відчужували курортно-оздоровчі, спортивні й інші державні комплекси у їхньому відданні.

Чиновник КДМА всупереч вимогам законодавства видавав накази з оформлення права власності на майнові комплекси та об’єкти нерухомості. Зокрема посадовцем незаконно оформлено права власності на майнові комплекси/об’єкти нерухомого майна, а саме:

Посадовцю повідомлено про підозру за фактом зловживання своїм службовим становищем в інтересах інших юридичних осіб, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК). ДБР передало ці об’єкти в управління АРМА. Загальна кількість переданих об’єктів, що знаходились в користуванні профспілок, вже складає понад 230.

 

Exit mobile version