368.media

МВС витратить на ремонт системи відеофіксації 7,6 млн гривень

«Центр інфраструктури та технологій міністерства внутрішніх справ» за переговорною процедурою замовив у компанії з оточення екс-міністра Арсена Авакова технічне обслуговування камер фото та відеофіксації за 7,6 мільйонів гривень. Про це редакціх 368.media   стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

В обгрунтування переговорної процедури зазначено, що двічі закупівля за процедурою відкритих торгів не відбулась у зв’язку з відсутністю достатньої кількості тендерних пропозицій. Відтак 4 жовтня 2022 року було опубліковано в системі ProZorro намір укласти договір з компанією ТОВ «Українські системні інновації».

Згідно з договором компанія-підрядник до 31 грудня 2022 року надасть послуги з технічного обслуговування комплексів автоматичної фото та відеофіксації правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху «КАСКАД».

Варто зазначити, київська компанія «Українські системні інновації» належить Ігорю Ільєнку, Максиму Хімченко та Каті Фокіній. Водночас, до грудня 2020 року серед засновників компанії була ТОВ «Інформаційне агентство Трафік Інфо», якою через ТОВ «Оллі Транс» та ТОВ «Оллі Інвест» володіють Катя Фокіна, Максим Хімченко та кіпрська компанія «Галаксус Ентерпрайзіз Лімітед».

Хімченко є автором патенту на «Комплекс відеофіксації транспортних засобів з розпізнаванням номерних знаків та перевіркою пошукових реєстрів «відеоконтроль-Рубіж», який належить згаданій фірмі «Оллі Транс». Саме ці комплекси ДАІ купувала у «Оллі Транс» за часів президентства Віктора Януковича.

Також «Оллі Транс» володіє патентом на «Спосіб реєстрації руху транспорту» шляхом передачі даних з відеокамер та дорожніх сенсорів в Інтернет у режимі реального часу.

Директором «Українські системні інновації» є Данило Ферлій, який також керує ТОВ «Міжнародне агентство із захисту інтелектуальної власності та боротьби з піратством у кіберпросторі» Віктора Смирнова та Олександра Горбенка.+

Раніше Ферлій був позаштатним помічником нардепа від Батьківщини Владислава Бухарєва, якого президент Володимир Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки у червні 2019 року. Бухарєв обіймав цю посаду до вересня 2019 року. Надалі його призначили першим заступником голови СБУ — начальником управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю (так званого «управління «К»). Із цієї посади його звільнили у листопаді 2019 року. У квітні 2020 року його призначили радником тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Exit mobile version