368.media

У Харкові суд відмовився передати АРМА компанії, що належать росіянам

Слідчий суддя Київського районного суду Харкова відмовив у задоволенні клопотання прокуратури щодо передачі в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами корпоративних прав та майна компаній, котрі належать росіянам. Про це виданню 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК.

Зазначається, ухвалою слідчого судді Київського районного суду міста Харкова від 22 вереснянакладено арешт на корпоративні права сімнадцяти компаній в Харківській області, власниками котрих є громадяни росії або білорусії. Зокрема арешт накладено на корпоративні права ТОВ «ІКС Технології», «Крещатик і компанія «Ресурс», ТОВ «Гелеомет», ПП «Річінком», ПП «Про енерджі інжиніринг», Спілку пасічників вовчанського району, ТОВ «Агроремсервіс-2010», ТОВ «Сибірський проект», ТОВ «Комсомольське трубообробне підприємство», ТОВ «АСПЕКТ», ТОВ «Компанія ідея», ПП «Веста», ТОВ «Флотатех», БФ «Шлях назустріч», ПП «Піллауєвентс», ТОВ «М-бмк», ТОВ «Вінс груп».

На думку суду, у своєму клопотанні прокурор достатнім чином не мотивував свої вимоги, щодо повторної передачі корпоративних прав учасників вказаних у клопотанні юридичних осіб Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Відтак, ухвалою від 12 жовтня  суд повернув клопотання прокурору для усунення недоліків.

 

Exit mobile version