368.media

«Центренерго» без тендера купило металеві вироби у нової компанії-прокладки

ПАТ «Центренерго» за спрощеною процедурою придбало на понад 20 млн гривень молольні кулі болгарського виробництва у київського постачальника ТОВ «ЮА про». Про це виданню 368.media   стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Згідно з тендерною документацією ПАТ «Центренерго» за спрощеною процедурою придбав молольні кулі, котрі підрядник має поставити до 21 листопада 2022 року. Очікувана вартість закупівлі склала 22,037 млн гривень.

При цьому, свої пропозиції подала лише одна компанія – київське підприємство ТОВ «ЮА про», що займається неспеціалізованою оптовою торгівлею.

Компанія, за 20,79 млн гривень постачатиме ПАТ «Центренерго» молольні кулі виробництва болгарської компанії Stomana Industry S. A.  За інформацією на сайті компанії-виробника, у червні 2001 року болгарське підприємство придбала грецька Sidenor S.A. та взяла на себе відповідальність за все виробництво. Перехід до приватного сектору включав масштабний інвестиційний план з модернізації виробництва та повної реструктуризації компанії.

Своєю чергою, компанія-постачальник в Україні ТОВ «ЮА про» зареєстрована в Києві у серпні 2022 року та належить Михайлу Титаренку. Статутний капітал новоствореного підприємства, що постачатиме продукції на понад 20 млн гривень, становить лише 20 тис. гривень.

Варто зазначити, компанія ТОВ «Торговельна компанія Енергостіл» надсилала вимогу про усунення порушення, в котрій просила змінити умови здійснення оплати шляхом 100% оплати, втім замовник відхилив скаргу зазначивши, що оплата може бути здійсненна на підставі акту приймання-передачі протягом 30 календарних днів.

Молольні кулі використовуються в гірничодобувній, вугільній галузі, будівельній індустрії та в інших галузях – в обладнанні кульових млинів у якості молольних тіл при меленні матеріалів шляхом удару, стирання й розчавлювання. Кулі отримують із чавуну та сталі.

Exit mobile version