368.media

Днопоглиблювальний флот АМПУ зафрахтує земкараван у фігуранта кримінальної справи

Філія «Днопоглиблювальний флот»  АМПУ за 28 млн гривень замовив послуги з фрахтування земкаравану на умовах тайм-чартеру до червня 2023 року. Про це виданню 368.media стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

Згідно з умовами спрощеної процедури, держпідприємство замовить у компанії-підрядника ТОВ «СОБІ» послуги з фрахтування земкаравану на умовах тайм-чартеру з екіпажем до 30 червня 2023 року. Сума контракту склала 28,125 млн гривень.

За умовами договору будуть надані несамохідний земснаряд КИВ продуктивністю 200 кубометрів на годину, плавучий пульпопровід, промірне судно УКД-228-К, робоче судно УКД-253-К, а також приставка для завезення якорів «НЗ-1».

Зазначимо, ТОВ «СОБІ» зареєстрована в Києві у 1993 році. Компанія належить Анатолію Шалоплут та Сергію Надєєв. Компанії зі статутним капіталом лише 15 тисяч гривень належать 125 об’єктів нерухомості, 24 земельні ділянки та 116 автомобілів. Окрім того, компанія має у користуванні 16 вантажних автомобілів-тягачів.   За роки свого існування компанія підписала договорів на суму понад 300 млн гривень.

Компанія «СОБІ»  фігурує у кримінальному провадженні № 4202010000000337 по ч. 3 ст. 191 КК щодо незаконного намивання піску.

Слідчі Нацполіції вважають, що службові особи ПАТ «Мостобуд»  діючи умисно з корисливих мотивів, з метою незаконного збагачення себе та інших осіб, вступили у злочинну змову з групою осіб, а саме зі службовими особами «СОБІ»,  зі службовими особами ТОВ «Надра-Ресурс», ТОВ «Фінансово-промисловий концерн «Вітязь», ТОВ «Гідробудшлях/Фінінтелект», ТОВ «МОСТОБУД», ТОВ «Мостобуд-транс», ТОВ «КПС-Групп», ПП «Промбудсервіс-2005» та ПП «СМЕРЕКА» та іншими суб`єктами господарювання, державними органами та органами контролю в період часу з 21.12.2015 рік по теперішній час зловживаючи своїм службовим становищем, з метою збагачення від незаконного видобування (намиву) піску за допомогою земснарядів намивають тисячі кубометрів піску який належить територіальній громаді м. Києва, шляхом незаконного видобутку та продажу корисних копалин — піску, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі.

Нагадаємо, раніше ми зазначали, що майже половина судів філії «Днопоглиблювальний флот» ДП «АМПУ» непридатна до експлуатації. Станом на січень 2021 року, із 30 одиниць флоту в експлуатації перебувають лише 8. У свою чергу, 13 одиниць непридатні до експлуатації, ще вісім – у відстої та придатні до експлуатації, один – перебував в ремонті.

Exit mobile version