368.media

Суд арештував російський балкер, розташований у порту «Чорноморськ»

Печерський районний суд  Києва арештував судно EMMAKRIS III, що належить російській компанії ТОВ «Лінтер» та заборонив йому залишати порт «Чорноморськ». Про це виданню 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи № 42022000000000511.

Як зазначається у матеріалах справи, 20 липня 2022 року ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва накладено арешт на судно EMMAKRIS III, регістровим власником якого є компанія Greater Bloom Limited з ОАЄ та фактичним власником якого є російська компанія ТОВ «Линтер», котра зареєстрована в місті Ростов на Дону. Зокрема рішенням суду заборонено представникам регістрового власника, фактичного власника, та будь-яким іншим особам розпоряджатись, користуватись чи відчужувати вказане майно, у тому числі шляхом заборони залишати Державне підприємство «Морський торговельний порт «Чорноморськ».

Варто зазначити, у судовому реєстрі відсутні подробиці вказаної кримінальної справи.

Згодом, Адміністрація морського порту Чорноморськ звернулась до суду у зв’язку з виробничою необхідністю перешвартувати судно до іншого причалу в межах внутрішньої акваторії морського порту Чорноморськ для безперервного забезпечення роботи «зернового коридору», вивантаження вантажу із трюмів, оскільки існує нерозуміння щодо меж обмежень встановлених ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 20 липня 2022 року.

Печерський райсуд міста Києва задовольнив клопотання щодо роз’яснення резолютивної частини рішення, дозволивши перешвартувати судно в межах внутрішньої акваторії порту. Зазначимо, станом на 25 лютого 2022 року, в порту «Чорноморськ» знаходилось 18 іноземних суден, зокрема балкер EMMAKRIS III.

 

Exit mobile version