368.media

Участника махінацій з майном «Реал Банку» засудили до умовного строку

ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості  одного з учасників злочинної схеми «Реал Банку» щодо заволодіння кредитними коштами Нацбанку:

У вересні 2013 року ПАТ «Реал банк» надав кредити декільком приватним компаніям, які були підконтрольні організаторам та учасникам злочинної організації. У подальшому, використовуючи вказані фірми, зловмисники перевели отримані кредитні кошти на рахунки двох підприємств – одне з яких і очолював вищевказаний директор фірми.

Для легалізації цих коштів директор товариства розмістив їх у банку на строковий депозит із правом дострокового припинення договору та вилучення коштів упродовж п’яти робочих днів із моменту заяви. Згодом у жовтні 2013 року була складено така заява і відповідно підписана очільником вказаного товариства.

Ця заява стала формальною підставою для звернення ПАТ «Реал банк» за підтримкою до Національного банку, який надав банківській установі стабілізаційний кредит на загальну суму близько 800 млн гривень під заставу майна. Проте як з’ясувалося в ході розслідування вартість майна банку, переданого в заставу для отримання цього кредиту, була завищена майже в 7 разів. Отримані від Нацбанку кошти керівництво ПАТ «Реал банку» спільно з іншими учасниками злочинної організації вивели через низку компаній із ознаками фіктивності та легалізували, перевівши кошти у готівку. У такий спосіб зловмисники заволоділи коштами на суму понад 787 млн гривень.

Зважаючи на надання директором приватного товариства викривальних показів щодо керівництва та інших учасників злочинної організації, між прокурором САП та особою укладено угоду про визнання винуватості.Вироком суду, який затвердив вищевказану угоду, очільника приватного товариства визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 та ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 КК.

За узгодженням сторін обвинуваченому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком три роки, з позбавленням права обіймати посади в суб’єктах господарювання усіх форм власності, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 3 роки.

Exit mobile version