368.media

У Херсоні окупанти вкрали флот української компанії

Російські окупаційні формування викрали з бази у Херсоні більшу частину флоту компанії «Грейн-Трансшипмент» – одного з лідерів українського річкового транспорту. Судна використовують для переправи через Дніпро особового складу та озброєння. Про це повідомив комерційний директор компанії Євген Ігнатенко.

Незадовго до початку війни «Грейн-Трансшипмент» доправили на базу у Херсоні половину всього свого флоту — 15 суден. Їх ремонтували, модернізували та готували до відкриття навігації 2022 року. З початком повномаштабного вторгнення РФ цей флот залишився у Херсоні разом із персоналом. Весь цей час працівники продовжували отримувати зарплату, а компанія сплачувала комунальні послуги підконтрольним Україні установам.

На початку серпня російські окупанти почали відбирати судна. З 2 по 4 серпня викрали пять барж, які одразу почали використовувати для створення переправи через річку Дніпро. 14 вересня забрали ще шість одиниць флоту, 20 вересня – ще одне судно. Серед викрадених суден були і танкери з вантажем.

Зараз на базі «Грейн Трансшипмент» залишилось тільки три судна. Їхня доля відома, адже ми знаємо, як діють окупанти, тому це лише справа часу. Він відзначив, що крадіжки відбувалися під керівництвом призначеного російськими загарбниками «директора» Херсонського морського порту Андрія Харитонова. Нещодавно СБУ повідомила йому про підозру в державній зраді.

Exit mobile version