368.media

Ексдиректору «Укрбурштину» повідомили про підозру

НАБУ і САП повідомили колишньому директору ДП «Укрбурштин» та двом його співучасникам про підозру у вчиненні корупційних злочинів та підробці документів, що призвели до замаху на заволодіння коштами підприємства.

Як повідомляє бюро, у вересні 2020 року «Укрбурштин», засновником якого є «ДАК  «Українські поліметали», уклало договір відповідального зберігання науково-технічної документації вартістю 58,764 млн гривень, власником якої нібито було ТОВ.

Насправді ж, як з’ясували детективи, ніякої документації не існувало — документи підробили. Надалі директор ДП інсценував їхнє викрадення, заявивши про це в поліцію. У такий спосіб в «Укрбурштину» утворився борг перед ТОВ на понад 59 млн грн.

Після цього співучасники злочину з метою стягнення боргу ініціювали відкриття справи про банкрутство «Укрбурштину», щоб згодом стягнути кошти через відповідну процедуру.

Організатором цієї корупційної схеми слідство вважає фізичну особу, яка мала вплив на директора ДП. Ця особа розробила план заволодіння коштами «Укрбурштину», розподілила ролі між іншими учасниками злочину та поетапно давала вказівки про укладення нікчемних правочинів та перерахунок коштів за фактично ненадані послуги на рахунки підконтрольних йому суб’єктів господарювання.

Дії учасників корупційної схеми кваліфікували таким чином:

Справа про банкрутство підприємства перебуває у Господарському суді Києва, однак, наразі не розглянута. І хоча підозрювані фізично не одержали кошти ДП, вони виконали всі дії, які вважали за необхідне для цього. Що й дозволило слідству інкримінувати їм організацію закінченого замаху на заволодіння майном ДП «Укрбурштин».

Нагадуємо, що службові особи дочірнього підприємства «Укрбурштин» та ДАК «Українські поліметали» у змові із службовими особами юридичних осіб приватного права, зокрема ТОВ «Ленд Груп Компані», ТОВ «Торговий дім «Укрбурштин», ТОВ «Ка Трейд», ТОВ «Київспецсервіс», ТОВ «Грін Профі Груп», ТОВ «Ст. Анна Груп», ТОВ «Абсолют ТМ» здійснили незакінчений замах на заволодіння близько 100 млн грн на виконанні договору про надання послуг та робіт для ДП «Укрбурштин».

 

Exit mobile version