368.media

У Верховній Раді хочуть контролювати питання призначення голови БЕБ

Група народних депутатів, серед яких голова комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, зареєстрували законопроєкт №8073-1 про внесення змін до КУпАП та ККУ щодо удосконалення відповідальності за перешкоджання діяльності депутатів, виконання контрольних функцій комітетами, яким пропонується розширити підстави для звільнення директора Бюро економічної безпеки.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Регламенту Верховної Ради та передбачити, що Верховна Рада щорічно заслуховує звіт Директора Бюро економічної безпеки України про результати діяльності цього органу за календарний рік, стан виконання покладених на нього завдань, додержання законодавства, прав і свобод людини і громадянина, а також напрями та шляхи підвищення ефективності діяльності Бюро економічної безпеки України.

При цьому за пропозицією третини депутатського корпусу Верховна Рада може вимагати позачергового звіту керівника БЕБ.

За підсумками розгляду звіту Верховна Рада може визнати його роботу незадовільною. Ухвалення такого рішення, згідно з проєктом є підставою для звільнення зазначеної особи з посади. Разом з тим, слід зауважити, що рішення про звільнення керівника БЕП ухвалює уряд.

Exit mobile version