368.media

У Києві власники Ocean Plaza змогли скасувати арешт майна

Компанія бізнесмена Василя Хмельницького, що володіє 33% столичного торгово-розважального центру Ocean Plaza, досягла скасування арешту з своєї частки у статутному капіталі та готується до відкриття ТРЦ у жовтні. Про це виданню 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи №12022000000000291 від 12 квітня 2022 року.

За версією слідства, ТОВ «ІС «Либідь» ухилялась від сплати податків. Водночас адвокат інвестиційного союзу «Либідь» подав клопотання про скасування арешту, адже грошові кошти ТОВ «ІС «Либідь» не мають жодного відношення до нібито вчиненого злочину.

Зокрема, ТОВ «ІС «Либідь» уклало кредитні договори з Ethoder Investments Limited на суму 150 млн долларов. При виплаті відсотків за кредитом, ТОВ «ІС «Либідь» нібито незаконно застосовувало пільгову ставку — 2%, передбачену Конвенцією між Україною та Республікою Кіпр про уникнення подвійного оподаткування.

За версією слідства, підлягала застосуванню базова ставка — 15%, оскільки Ethoder Investments Limited не є бенефіціарним отримувачем доходу.

Водночас сторона захисту стверджує, що ТОВ «ІС «Либідь» після сплати до державного бюджету податку, утриманого з доходу Ethoder, перераховує повну суму відсотків, за виключенням утриманого податку, на користь кредитора. Таким чином, набувачем можливого предмету злочину є виключно Ethoder, оскільки на його рахунок перераховується вся сума відсотків, в яку, зокрема, включається нібито недоплачений податок.

Також сторона захисту наголосила, що арешт коштів унеможливлює господарську діяльність підприємства, у той час, як ТРЦ «Ocean Plaza» є місцем здійснення фактичної господарської діяльності понад 350 орендарів та близько 100 компаній, які забезпечують технічний стан та функціонування торгового центру. В сукупності це понад 7000 робочих місць.

13 вересня 2022 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва скасував арешт, накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду Києва від 25.08.2022 року.

Нагадаємо, раніше ТРЦ належав ТОВ Либідь» . Згодом, за рішенням суду, 100% корпоративних прав комплексу було арештовано і передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами. Саме тому ТРЦ призупинив свою діяльність.

Після скасування арешту 33% корпоративних прав, користуючись правом вже нова керуюча компанія ТОВ «Київ Молл Менеджмент» та всі орендарі ТРЦ «Ocean Plaza», готуються до відновлення роботи у жовтні.

 

Exit mobile version