368.media

Екскерівника ДП «Червоний землероб» засудили за корупцію

До 7 років позбавлення волі засуджено колишню виконувачку обов’язків директора держпідприємства «Червоний землероб» та її пособника. Про це повідомляє САП.

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок, яким колишню виконувачку обов’язків директора держпідприємства «Червоний землероб» визнано винуватими у замаху на заволодіння 3,5 млн гривень та засуджено до 7 років позбавлення волі.

У ході досудового розслідування з’ясувалося, що у 2016 році колишня виконувачка обов’язків директора держпідприємства та її співучасник уклали між собою фіктивні договори про надання товариству юридичних послуг, а також акти виконаних робіт. Після чого вищевказані документи були подані до Господарського суду Кіровоградської області у справі про банкрутство із заявою про включення до реєстру вимог кредиторів вищевказаного держпідприємства грошових вимог у сумі понад 3,5 млн гривень. Проте коштами так і не заволоділи з обставин, які не залежали від їх волі.

Заслухавши доводи сторін, суд ухвалив визнати колишню в.о. директора держпідприємства винуватою у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК та призначити покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями на підприємствах, у статутних капіталах яких наявна частка державної власності, строком на три роки з конфіскацією половини належного їй майна.

Її спільника визнано винуватим за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 та ч. 4 ст. 358 КК України. Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права займатись діяльністю у сфері права строком на три роки з конфіскацією ½ майна.

Exit mobile version