368.media

АМПУ відсудила у мерії Одеси парковку біля порту

Адміністрація морських портів України через суд домоглась повернути власну парковку біля Одеського порту. Про це виданню 368.media  стало відомо з рішення Господарського суду Одеської області.

Згідно з матеріалами справи у січні 2019 року КП «Одестранспарксервіс» Одеської міськради підписало договір балансоутримання місць для паркування з ФОП Молла Інга Олегівна. Йдеться про ділянку площею 1089 кв. м за адресою вул. Митна площа,1.

У суді АМПУ зазначила, що об’єкт площею 1852 кв.м використовується сторонніми особами для паркування автомобілів. Водночас вказаний об’єкт є частиною нерухомого майна площею 6200 кв.м, що перейшов у власність АМПУ в червні 2013 року в результаті реорганізації ДП «Одеський морський торговельний порт».

Своєю чергою, на думку Одеської міської ради, об’єкт «Митна площа» фактично знаходиться поза межами режимної території порту в зоні обєктів загальноміського значення міської забудови та становить собою земельну ділянку площею 6200 кв.м, а також низку інших обєктів, безпідставно визначених «складовими частинами» будівель та споруд, що свідчить про незаконність державної реєстрації права власності на відповідний об`єкт та порушення прав територіальної громади м. Одеси як власника.

Водночас договір балансоутримання місць для паркування №72/П-КР-2019/03-01  припинив  дію у кінці 2020 року. Відтак, договір розірвано, а отже відсутні підстави вважати про наявність предмета спору у даній справі.

Суд зазначив, що надані позивачем докази свідчать про наявність права власності на об’єкт «Митна площа» у Міністерства інфраструктури України та права господарського відання на об`єкт закріпленого за ДП «Адміністрація морських портів України». Відтак суд задовольнив позов ДП «АМПУ» щодо визнання договору балансоутримання місць для паркування недійсним.

 

Exit mobile version