368.media

Екскерівник філії концерну «Військторгсервіс» визнав провину у корупції

Колишнього керівника філії «Південна» концерну «Військторгсервіс» Павла Тоню визнали винним у зловживанні впливом.  Про редакція 368.media  дізналася з вироку Овідіопольського райсуду Одеської області  по  ч.2  ст.369-2 КК

У березні 2021 року посадовець познайомився з підприємцем, що мав намір зробити інвестиції у будівництво житлового будинку в центральній частині Одеси. У керівника філії «Військторгсервісу» виник намір збагатитися під приводом сприяння у відчуженні та перереєстрації права власності на об’єкт нерухомості, що розташовується на вул.Успенська,4-а і на праві власності зареєстровано за Міноборони та перебуває на праві господарського відання за концерном.

Посадовець повідомив, що вартість реалізації проекту складатиме понад 900 тис. доларів. Він пообіцяв відстоювати його перед вищим керівництвом та регіонального відділення ФДМУ, які мають відповідні повноваження щодо реалізації майна.

Згідно з планом, на першому етапі філія та АО «Трійця» укладуть договір, який має виступати умовним «бронюванням» об’єкту нерухомості за підприємцем. За проходження першого етапу  Тоня забажав 50 тис. доларів.

На виконання домовленостей підприємця визнали б переможцем конкурсу з відбору потенційного інвестора. У квітні філія і адвокати уклали договір. Після цього посадовець і представник підприємця сіли в машину і відбулася передача коштів.

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Тепер уже колишній очільник філії визнав себе винним у зловживанні впливом. Чоловіка оштрафували на 93,5 тис. гривень і заборонили на 2 роки обіймати певні посади, пов’язані з виконанням функцій держави, місцевого самоврядування, або таких, що прирівнюються до них.

Взагалі, це не дуже відобразилось на житті Павла Тоні. Він вклад 1 млн гривень у одеську компанію «Перший суспільний мультифінансовий кластер».

Exit mobile version