368.media

Бізнесмена, який незаконно захопив ділянку у центрі Одеси, звільнили від відповідальності

В Одесі підприємця, котрий самовільно захопив ділянку під кафе у історичному центрі, звільнили від відповідальності. Про це виданню 368.media стало відомо з вироку по кримінальній справі за ч. 2, 3 ст. 197-1 КК.

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2015 року Євгеній Цихорський отримав від управління споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради висновок про можливість установки тимчасової споруди. Згодом, 26 жовтня 2015 року департамент архітектури та містобудування видан паспорт прив`язки тимчасових споруд площею 37,13 кв. м.

У липні-серпні 2019 року Цихорський, не володіючи відповідними документами, здійснив капітальне будівництво господарської будівлі та прилеглого до неї критого майданчика с фундаментом на самовільно зайнятій земельній ділянці за адресою вул. Велика Арнаутська, 2а/2. Згідно з технічним паспортом, що був виданий 27 серпня того ж року приватним підприємством «Укрелтранс», загальна площа земельної ділянки становить 202 кв. м, 111 кв. м зайнято господарською будівлею та 91 кв. м під двором. Загальна площа будівлі склала 80,9 кв. м.

Згодом, 24 вересня  державним реєстратором Холоднобалківської сільської ради зареєстровано право власності на господарську будівлю.  Наступного дня Цихорський звернувся до управління державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради із заявою про державну реєстрацію створення юридичної особи ТОВ «Артіс-Сістем». А вже 27 вересня вніс додатковий вклад у негрошовій формі до статутного капіталу компанії за рахунок об’єкту нерухомості – господарської будівлі, що становить собою кафе з критим майданчиком.

Згідно з матеріалами справи, самовільним займанням земельної ділянки, що належить громаді міста, Цихорський завдав збитків на 1,22 млн гривень. Відтак, його обвинувачують у скоєнні кримінальних правопорушень передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 197-1 КК.

Зазначимо, у вересні 2022 року Приморський районний суд звільнив Євгенія Цихорського від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності, а також зобов’язав сплатити 10,2 тис. гривень витрат на судового експерта. Водночас суд залишив без розгляду цивільний позов Одеської міської ради про стягнення матеріальної шкоди в розмірі 1,22 млн гривень на користь міста. Зазначимо, за згаданою адресою розміщено кафе Mangal 24.

 

Exit mobile version