368.media

В Україні накладений арешт на логістичний комплекс, підконтрольний російському мільярдеру

Печерський районний суд  Києва наклав арешт на майно компанії ТОВ «МЛП-Чайка», котра належить російському мільярдеру, власнику ФПГ «Сафмар» Михайлу Гуцериєву. Про це видання 368.media стало відомо з матеріалів кримінальної справи за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 110-2 КК.

Слідством зазначається, що на території України здійснює фінансово-господарську діяльність група комерційних структур, які фактично підконтрольні громадянину російської федерації, котрий є головним акціонером та кінцевим бенефіціаром ФПГ «Сафмар», котра займається будівництвом та наданням в оренду нерухомого майна.

Також він підтримує сталі зв’язки з політичним керівництвом росії та білорусії, очолював спільну російсько-білоруську нафтогазову компанію «Слафнефть», а також володіє численними медіа ресурсами, у тому числі радіостанціями федерального мовлення.

У квітні 2022 року Михайло Гуцериєв був внесений до санаційного списку ЄС, а також повторно потрапив під дію санаційних обмежень низки країн членів НАТО, у тому числі владою Республіки Кіпр його позбавлено громадянства.

В Україні йому підконтрольні компанії ТОВ «МЛП-Бориспіль», ТОВ «МЛП-Чайка», ТОВ «МЛП-Україна», ТОВ «Титан-2006». Перші три компанії — логістичні комплекси.

У середині 2018 року Гуцериєв з метою уникнення санкцій включив до складу засновників підконтрольних йому комерційних структур офшорні компанії, які до цього ввів до складу підконтрольного ПАО «М.Видео», яке входить до складу ФПГ «Сафмар». Зокрема, засновниками підконтрольних йому компаній стали кіпрські офшори Марсфілд Лімітед, Лінкрест Лімітед та Зонемарк Лімітед.

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва наклав арешт на майно ТОВ «МЛП-Чайка» у селі Чайка Київської області.

Зазначимо, Михайло Гуцерієв – відомий російський підприємець, мільярдер. Ключовий акціонер «Руснафти» та «Нафтіса», групи «БІН», ПФГ «Сафмар».

 

Exit mobile version