368.media

У Києві заарештували підприємця, котрий ввозив товари під виглядом гумдопомоги

Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Офісу генерального прокурора та заарештував одного із підприємців, котрі під виглядом гуманітарної допомоги завезли до України товарів військового призначення на 71,95 млн гривень. Про це виданню368.media   стало відомо з матеріалів кримінальної справи №72022000220000009 за ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212 КК.

Зазначається, в період з 1 березня по 4 травня двоє підприємців ввезли за митну територію України під виглядом гуманітарної допомоги товари військового призначення, котрі надалі реалізували підприємствам, установам, організаціям, а також безпосередньо громадянам України. Таким чином вони уникли сплати 10% ввізного мита на суму 7,1 млн гривень та податку на додану вартість в розмірі 15,8 млн гривень.

Фігуранту кримінальної справи повідомили про підозру по ч. 3 ст. 212 КК. Слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, згідно з інформацією газети «Урядовий кур’єр» від 21 липня  фігурантами у справі є мешканець Дніпра Довбиш Артем Владиславович та мешканець ст. Слобожанське Прудніков Михайло Михайлович.

Довбиш Артем Владиславович має зареєстровану торгову марку «Мама Уложила», а також зареєстрований у 2020 році ФОП, що спеціалізується на виготовленні дорожніх виробів, сумок, меблів та матрасів.

Своєю чергою Прудніков Михайло Михайлович є власником компаній ТОВ «Біла хата», ТОВ «Яшіна», ТОВ «Навігатор» та ТОВ «Навігатор-лиття», а також зареєстрований як ФОП, що спеціалізується на гуртовій торгівлі.

 

Exit mobile version