368.media

У Черкаській області заарештовано майно підприємств з російським власником

На території Черкаської області заарештовано майно підприємств, власником яких є громадянин російської федерації. Про це повідомляє прокуратура регіону.

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК). Громадянин російської федерації є одноособовим  власником одного підприємства із статутним фондом 16,5 млн грн, яке володіє нерухомим майном розташованим в м. Черкаси, загальною площею 7,3 тис. кв. м.

Зазначене українське підприємство упродовж 2016-2021 років  активно співпрацювало із суб’єктами господарювання на території країни-агресора та здійснювало грошові перекази підприємствам, розташованим на території росії, власником яких є той самий громадянин країни-агресора.

За даними слідства ці російські підприємства виконують замовлення для оборонпрому російської федерації з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї. Ухвалою суду накладено арешт на майно, яке належить громадянину РФ. На цей час вирішується питання про передачу арештованого до АРМА.

Exit mobile version