368.media

Арештовано майно екснародного депутата, який фінансував окупантів

Суд арештував активи колишнього народного депутата  Валерія Горбатова, який на початку двохтисячних років очолював Раду Міністрів АР Крим. По даним ДБР, він продовжував здійснювати бізнес-діяльність на окупованих територіях  та сплачував податки окупантам та терористичним організаціям.

Арештовано також активи наближеної до нього особи, на яку він переоформив свої підприємства. Таким чином депутат намагався приховати свою незаконну діяльність від українських державних органів та продовжити господарську діяльність у Криму, сплачуючи податки та збори у бюджет держави-агресора.

Загалом арештовано 3 квартири, 8 адміністративних будівель, 2 житлових будинки, 15 об’єктів нежитлового фонду та 42 транспортних засоби (8 легкових автомобілів, 34 транспортні засоби сільськогосподарського призначення, причепи).
Загальна площа арештованих об’єктів нерухомого майна складає понад 5 тис. кв. м.

Триває досудове слідство за:
ч. 4 ст. 110-2 КК України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України);
ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Exit mobile version