368.media

У Луганській області на ремонті доріг вкрали 3,5 млн гривень

Слідчі повідомили підозру групі осіб, що привласнили понад 3,5 млн грн на ремонті доріг  у Луганській області. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

Серед підозрюваних – екс-керівник одного з відділів служби автомобільних доріг в Луганській області, який наразі обіймає іншу посаду в цьому ж підрозділі, та керівник підрядної організації.

Між замовником та товариством були укладені кілька договорів на виконання робіт з поточного середнього ремонту автодоріг державного значення. У ході виконання робіт з метою заволодіння  коштами, підрядник умисно склав документи із зазначенням робіт, які взагалі не виконувалися. Знаючи про цей факт, посадова особа відповідальна за їх перевірку,  зробила погодження.

За такі «виконані роботи» підрядник отримав на рахунки кошти у повному обсязі. Проте, на момент перерахування коштів роботи так і не були зроблені. Відповідно до висновків судових експертних досліджень сума завданих збитків склала понад 3,5 млн грн.

Екс-керівнику одного з відділів Служби автомобільних доріг в Луганській області та керівнику підрядної організації поліцейські повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК.

Exit mobile version